torstai 29. joulukuuta 2016

Lakka-valkosuklaa hyytelökakku


Tämä on yksi suosikki hyytelökakuistani. Ihanan raikas ja maistuva. Tein nyt jouluksi ohjeella kaksi pienempää hyytelökakkua jouluaaton ja joulupäivän jälkiruuaksi.
Täytteen lakkahilloa ei välttämättä tarvitse paseerata.
Gluteenittomista digestive-kekseistä valmistuu gluteeniton kakku.

Lakka-valkosuklaa hyytelökakku

pohja:
n. 200g digestive-keksejä
n. 75g pullomargariinia (tai voisulaa)

täyte:
1 prk flora vanillakastiketta (tai kermaa)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 1 dl paseerattua lakkahilloa ja n. 1 dl lakkahilloa siemenien kera
1 levyllinen pandan valkosuklaata
1 - ½ rkl sitruunamehua
3 liivatelehteä

kiille:
2 - 3 dl paseerattua lakkahilloa
3 liivatelehteä
n. 1 rkl sitruunamehua

  • Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  • Hienonna keksit ja sekoita joukkoon margariini. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle. 
  • Vatkaa vanillakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja lakkahillot.
  • Sulata valkosuklaa ja lisää hyvin sekoittaen lakkajuustovaahtoon. 
  • Kiehauta n. ½ rkl sitruunamehua ja liuota siihen joukkoon liivatteet. Anna hetki jäähtyä. Lisää liivateseos huolellisesti sekoittaen lakkavaahtoseokseen. 
  • Kaada täyte keksiseoksen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin.

  • Liota liivatelehtiä paketin ohjeen mukaan kylmässä vedessä. Kiehauta sitruunamehu ja liuota siihen joukkoon liivatteet. Anna hetki jäähtyä. Lisää liivateseos paseeratun lakkahillon joukkoon. Levitä seos hyytyneen kakun päälle. Anna kakun hyytyä mielellään seuraavaan päivään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...