keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Herkullinen Bataattilaatikko


Tällä ohjeella valmistetusta bataattilaatikosta on tullut joulupöydän suosikkilaatikkoni. 
Eikä ole vaikea valmistaa! Niin hyvää! <3

Bataattilaatikko

1 kg bataattia
2 dl ruokakermaa tai punaista maitoa
1 dl korppujauhoja
1/2 dl siirappia
1 kpl muna
2 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1/4 tl muskottipähkinää
1/4 tl inkivääriä
Pinnalle:
2 rkl korppujauhoja
2 rkl voita

  • Kuori ja lohko bataatit ja keitä ne suolalla maustetussa niukassa vedessä. Anna korppujauhojen turvota sillä aikaa kermassa.
  • Valuta bataateista vesi pois ja survo ne. Sekoita sähkövatkaimella joukkoon öljy ja muna. 
  • Sekoita siirappi ja mausteet kerma-korppujauhoseokseen ja sekoita seos bataattien joukkoon. Tarkista suola. 
  • Kumoa seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pintaan korppujauhoja ja painele kuvioita lusikalla. Vuole pinnalle vielä voinokareita. 
  • Kypsennä bataattilaatikkoa 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti