lauantai 17. joulukuuta 2016

Kaura-porkkanasämpylät


Sämpylöiden alkuperäinen ohje on Kinuskikissalta. Ihanan meheviä ja maistuvia sämpylöitä! <3

Kaura-porkkanasämpylät (n. 8kpl)

Taikina:
½ dl porkkanaraastetta (1 iso porkkana)
½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 rkl tummaa siirappia
1 tl merisuolaa
¾ dl rypsiöljyä
½ dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
n. 4 dl sämpyläjauhoja
Voiteluun:
1 muna
Pinnalle:
kaurahiutaleita

  • Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna ja liota joukkoon hiiva. Lisää siirappi, merisuola, öljy, porkkanaraaste ja kaurahiutaleet.
  • Sekoita joukkoon jauhoja desilitra kerrallaan aluksi kauhalla tai puuhaarukalla sekoittaen, lopuksi kädellä vaivaten. Anna taikinan kohota vähintään 30 minuuttia.
  • Leivo taikinasta pitkä tanko. Jaa tanko samankokoisiin paloihin ja pyörittele paloista sämpylöitä.
  • Laita sämpylät pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinalla peitettynä 20 minuuttia.
  • Voitele munalla ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita.
  • Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti