perjantai 10. helmikuuta 2017

Kaalilaatikko


Kaali on hyvää, terveellistä, kotimaista ja edullista. 
Talvella maistuvat pitkään haudutetut uuniruoat.

Kaalilaatikko (4 - 6 annosta)

1 kg keräkaalia
n. 8 dl vettä
1 tl suolaa
1 luomu kasvisliemikuutio
400 g sika-nautajauhelihaa
1 sipuli
1 iso porkkana
valkosipulia
mustapippuria
1 dl puuroriisiä
1 rkl siirappia
1 prk ranskankermaa
pinnalle korppujauhoja 

  • Suikaloi kaali ja hauduta sitä puuroriisien kanssa kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä, kunnes riisi on kypsynyt. 
  • Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon kuutioitu sipuli, kuutioitu porkkana ja murskattu valkosipuli. Jatka paistamista vielä hetken ja mausta jauhelihaseos suolalla ja pippurilla.
  • Sekoita haudutetun kaali-riisin joukkoon jauhelihaseos, siirappija ranskankerma. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle hieman korppujauhoja.
  • Kypsennä 175 asteisessa uunissa vähintään tunnin ajan.

Tiesitkö tämän kaalista:
- Kaali on aivoille superruokaa. Ne sisältävät mm. polyfenoleja, jotka auttavat pitämään verisuonet hyvässä kunnossa ja voivat ehkäistä myös Alzheimerin tautia.
- Kaalit sisältävät runsaasti C-vitamiinia, betakaroteenia, folaattia sekä E- ja K-vitamiinia. Lisäksi kaaleissa on kalsiumia, kaliumia, mangaania, rautaa ja suomalaisilta usein puuttuvaa seleeniä.
- Kaalit sisältävät liukenematonta kuitua, jotka ehkäisevät suolistosairauksia. 
- Päänsärystä ja migreenistä kärsivien kannattaa kokeilla täsmähoidoksi luomukaalista mehulingolla puristettua mehua. Mehu on ytyä eikä maku vedä vertoja porkkanamehulle saati tuorepuristetuille marjamehuille, mutta luomukaalimehu onkin luonnollista lääkettä, joten pieni kitkeryys on vain hyväksi. Aivot rakastavat luomukaalimehua!
(Lähde: https://hidastaelamaa.fi/2015/03/kaali-on-aivoille-superruokaa/)

2 kommenttia:

  1. Nam, kaalilaatikko on niin parasta ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan hyvin voisi tehdä kaalilaatikkoa useamminkin, mutta tämän ruoan olemassaolon tuppaa vähän unohtamaan. Olisi kuitenkin edullista ja helppoa arkiruokaa, josta kaksistaan syö ainakin pari päivää. :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...