Tässä ohjeessa aineet vain sekoitetaan keskenään puuhaarukalla. Vehnäjauhot vaihtamalla gluteenittomiin jauhoihin ja maidon laktoosittomaksi, tulee piirakasta gluteeniton ja laktoositon. Maidon voi myös korvata esim. vaniljakastikkeella, kermalla tai rahkalla. Piirakasta tulee niin maistuva, ettei edes välttämättä kaipaa lisukkeita seurakseen. Loistava leivonnainen, kun vieraille pitäisi helposti saada makiaa kahvin seuraksi.
100 g pullomargariinia (tai voisulaa)
1 ½ dl sokeria
3 dl jauhoja
1 muna
¾ dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 - 3 raparperiä (tai maun mukaan)
pinnalle: kanelia, kardemummaa ja fariinisokeria
- Sekoita kulhossa puuhaarukalla sokeri ja rasva keskenään.
- Lisää jauho vähän kerrallaan sokerirasvaseokseen puuhaarukalla sekoittaen.
- Ota sivuun noin kahvikupillinen taikinaa.
- Lisää taikinaan muna, maito, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi taikinaksi puuhaarukalla. Taikina on valuvaa, eikä pysy mm. vuoan reunoilla, mutta ei ole kuitenkaan litkua.
- Kaada taikina voideltuun vuokaan ja ripottele päälle pilkotut raparperit.
- Ripottele raparperien päälle hieman kardemummaa, kanelia, fariinisokeria ja sivuun alussa jätetty taikina.
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 30 min.
Nam, kyllä maistuis!! :P Meillä ei oo vielä raparperiä istutettuna ollenkaan, mutta ajattelin ehkä vähän niinku matkia ton kaivonreangasjutun niiden suhteen, kun meillä on yks ylimääräinen kaivonrengas :D Kiitos siis ideasta! :D
VastaaPoistaKaivonrenkaassa tuntuvat raparperit hyvin viihtyvän ja helppo pitää rikkaruohottomana. :D
PoistaKiva kun muistutit raparpereista ! Ollaan huomenna menossa kyläilemään.
VastaaPoistaTaidan hakea pihasta rapsuja ja tehdä tuollaisen piirakan tuliaisiksi :)
Helppo ja herkullinen ohje! :D
PoistaKiitos herkullisesta reseptistä, tämä jäi omien suosikkieni joukkoon! <3
VastaaPoistaHelppoa ja hyvää. Raparperit voi vaihtaa miksikä vain marjaksi, hedelmäksi tai säilykehedelmäksi ja resepti toimii aina. :P
PoistaNiin hyvä ohje👍 ja monta muutakin ohjetta löysin joita pitää kokeilla, kiitos!
VastaaPoista