Ihanan keksimäinen pohja, rutkasti raparperiä ja happamuutta pehmentävää marenkia päällä; suussa sulava yhdistelmä! Eikä ole edes vaikea valmistaa. Piirakasta voi myös tehdä gluteenittoman vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan vaaleaan jauhoseokseen ja ensimmäistä paistoaikaa hieman pidentämällä.
Raparperi-marenkipiirakka (26cm vuoka)
100 g voita
1 dl sokeria
2 kananmunan keltuaista
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilijasokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl mantelijauhetta (tai ½ dl vehnäjauhoja)
noin 3 raparperin vartta (tai oman maun mukaan)
marenki:
2 kananmunan valkuaista
½ dl sokeria
- Vaahdota huoneenlämpöiset rasva ja sokeri. Vatkaa keltuaiset hyvin sekaan. Yhdistä jauhot ja lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Ripottele pohjan päälle pilkotut raparperit.
- Paista 200-asteessa uunin alimmalla tasolla tai uunin pohjalla 15min.
- Vaahdota valkuaiset ja lisää samalla joukkoon sokeri pienissä erissä. Marenki on tarpeeksi kovaa, kun vaahto pysyy kulhoa kallistettaessa paikallaan. Levitä marenki piirakan päälle ja kypsennä piirakkaa vielä 10min.
Oi, ihana piirakka!Pitääkin tällaista tehdä, raparperit kasvavat vauhdilla.
VastaaPoistaMe syötiin tämä piirakka kahteen pekkaan miehen kanssa yhdessä päivässä. Oli niin hyvää. :,D
PoistaTätä voisin kokeilla! Marenki ja kirpeä on niin ihana yhdistelmä! Plussaa siitä, ettei tarvitse paistaa tuntitolkulla, kuten vaikka pavlovaa.:) Tässä lämpötilassa jotain nopeasti valmistuvaa...
VastaaPoistaTämä on niin hyvää. Etenkin, kun malttaa vähän jäähdyttää. <3
Poista