lauantai 27. toukokuuta 2017

Herkullinen raparperi-marenkipiirakka


Ihanan keksimäinen pohja, rutkasti raparperiä ja happamuutta pehmentävää marenkia päällä; suussa sulava yhdistelmä! Eikä ole edes vaikea valmistaa. Piirakasta voi myös tehdä gluteenittoman vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan vaaleaan jauhoseokseen ja ensimmäistä paistoaikaa hieman pidentämällä.

Raparperi-marenkipiirakka (26cm vuoka)

pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
2 kananmunan keltuaista
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilijasokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl mantelijauhetta (tai ½ dl vehnäjauhoja)
noin 3 raparperin vartta (tai oman maun mukaan)

marenki:
2 kananmunan valkuaista
½ dl sokeria

  • Vaahdota huoneenlämpöiset rasva ja sokeri. Vatkaa keltuaiset hyvin sekaan. Yhdistä jauhot ja lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Ripottele pohjan päälle pilkotut raparperit.
  • Paista 200-asteessa uunin alimmalla tasolla tai uunin pohjalla 15min. 
  • Vaahdota valkuaiset ja lisää samalla joukkoon sokeri pienissä erissä. Marenki on tarpeeksi kovaa, kun vaahto pysyy kulhoa kallistettaessa paikallaan. Levitä marenki piirakan päälle ja kypsennä piirakkaa vielä 10min. 

4 kommenttia:

  1. Oi, ihana piirakka!Pitääkin tällaista tehdä, raparperit kasvavat vauhdilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me syötiin tämä piirakka kahteen pekkaan miehen kanssa yhdessä päivässä. Oli niin hyvää. :,D

      Poista
  2. Tätä voisin kokeilla! Marenki ja kirpeä on niin ihana yhdistelmä! Plussaa siitä, ettei tarvitse paistaa tuntitolkulla, kuten vaikka pavlovaa.:) Tässä lämpötilassa jotain nopeasti valmistuvaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on niin hyvää. Etenkin, kun malttaa vähän jäähdyttää. <3

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...