Puolukka-kinuskirahkakakku (n. 21 cm irtopohjavuoka)
n. 200 g digestive-keksejä
n. 75 g pullomargariinia (ja tai voisulaa)
täyte
1 - 2 dl murskattuja puolukoita (pakaste)½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g rahkaa
1 prk flora vanillakastiketta
1 prk flora vanillakastiketta
1 dl vispikermaa
n. 1 dl kokonaisia puolukoita (pakaste)
2 riviä Pandan valkosuklaata rouhittuna
3 liivatelehteä
3 liivatelehteä
tilkka mehua liivatteen liottamiseen
kinuskikastike:
1 dl kermaa
½ dl sokeria
½ dl tummaa siirappia
kinuskikastike:
1 dl kermaa
½ dl sokeria
½ dl tummaa siirappia
- Keitä aineksia kattilassa 5-10min.
- Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Hienonna keksit ja sekoita joukkoon margariini. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.
- Murskaa sulatettuja puolukoita pallovatkaimella kulhossa ja sekoita niiden joukkoon rahka, valkosuklaarouhe, sokeri ja vaniljasokeri.
- Lisää seokseen vatkattu flora vanilla sekä varovasti nuolijalla nostellen vatkattu kermavaahto sekä kokonaiset puolukat.
- Kiehauta kattilassa mehutilkka ja sulata siihen liotetut liivatteet. Sekoita hieman jäähtynyt liivateliemi täytteeseen.
- Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan.
- Pursota kinuskille reunus jämäkästä vispikermavaahdosta ja kaada jäähtynyt kinuskikastike keskelle. Koristele vielä halutessasi kokonaisilla puolukoilla.
Nam, täytyykin tehdä, kun on puolukoita vielä pakkasessa! :P
VastaaPoistaIhanan raikas kakku, mutta ei kuitenkaan liian kirpssakka. Nam, oli niin hyvää! :P
PoistaNiin hyvän näkönen kakku ♥
VastaaPoistaKutsuttiin appivanhemmat kylään, niin melkein koko kakku hävisi yhdellä istumalla neljään pekkaan. :D
PoistaTätä ohjetta olenkin jo odotellut siitä saakka kun näin kakun kuvan Instagramissa!! Nam nam ja nam! Puolukan ja kinuskin yhdistelmä on suorastaan vastustamaton!! :)
VastaaPoistaKyllä; kinuski tuo puolukasta ihanan maistuvan maun esille ja vie hapokkuuden. :P
Poista