torstai 13. lokakuuta 2016

Herkullinen nakkikeitto


Nakkisoppa

nakkeja
perunaa
porkkanaa
kesäkurpitsaa
purjoa
kasvisliemikuutio
chiliä
paprikaa
vettä
suolaa, mustapippuria, currya, grillimaustetta, valkosipulijauhetta
tuoretta oreganoa (pizzamaustetta)
ketsuppia ja sinappia
soijakastiketta

  • Kuori ja kuutioi porkkanat, perunat ja kesäkurpita. Suikaloi puolet purjosta. Laita kasvikset kattilaan ja keitä kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä, kunnes kavikset ovat lähes kypsiä. 
  • Paloittele paprikat sopiviksi ja pilko chili pieneksi. Paista paprikoita ja chiliä pannulla voinokareen kera niin, että pehmenevät jonkin verran. Mausta currylla, grillimausteella. Suikaloi ja lisää loput purjosta paprikoiden joukkoon. Paista vielä hetki. Nostele paprikapaistos kattilaan kasvisten joukkoon. 
  • Paloittele nakit ja ruskista niitä hieman pannulla ennen keittoon lisäämistä. Mausta keitto ketsupilla, sinapilla, soijakastikkeella, mustapippurilla, oreganolla, valkosipulijauheella ja tarvittaessa suolalla. Hauduta hetki niin, että kaikki kypsyvät ja maut tasaantuvat.


Keiton seuraksi pyöräyttää nopeasti ja helposti, hiivattomat ja erittäin herkulliset sämpylät TÄLLÄ helppojen sämpylöiden ohjeella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti