maanantai 3. lokakuuta 2016

Herkullinen lohipiirakka


Lohipiirakka

Pohja
100 g pehmeää voita
1 dl juustoraastetta
½ dl perunajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl kylmää vettä

Täyte
loimulohta tai lämminsavulohta
3 perunaa
purjoa
paprika
200 g smetanaa (valkosipuli)
1 kananmuna
suolaa, pippuria
öljyä ja voita paistamiseen

  • Nypi pohjan kaikki ainekset keskenään, mutta lisää vesi aivan loppuvaiheessa. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  • Kuori ja kuutioi raa´at perunat. Paista perunakuutiot voi-öljyseoksessa lähes kypsiksi. Lisää joukkoon paloiteltu paprika ja pilkottu purjo. Jatka paistamista kunnes perunat ovat kypsiä ja paprika sekä purjo hieman pehmentyneet. Mausta suolalla ja pippurilla. 
  • Jos käytät kypsiä perunoita, lisää ne vasta lopuksi hieman kypsennettyjen paprikoiden ja purjojen joukkoon. 
  • Levitä seos piirakkapohjalle. 
  • Paloittele pinnalle lohi. 
  • Sekoita kananmuna ja smetana keskenään ja kaada täytteen päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja auringonkukan siemeniä. 
  • Paista 200 asteessa uunin alatasossa n. 45min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti