sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Suklaaöveri-hyytelökakku


Suklaaöveri-hyytelökakku

Pohja
200 g Domino-keksejä
50 g voisulaa

Täyte
1 prk Flora vaniljakastiketta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 levy Pandan valkosuklaata
1 levy Marabou suklaata (esim. daim tai minttukrokantti)
3 liivatetta
nestettä liivatteen liottamiseen (kuten tilkka pikakahvia)
koristeeksi esim. Bueno, Rainbow Milkkispatukoita, keksejä, suklaarusinoita

  • Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  • Hienonna keksit (esim. pussia ja kaulinta apuna käyttäen) ja sekoita joukkoon voisula. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.
  • Vatkaa vanillakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto.
  • Sulata valkosuklaa ja paloittele veitsellä toinen levy murusiksi. 
  • Kiehauta n. 1-2 rkl nestettä ja lisää joukkoon liivatteet. Anna hetki jäähtyä.
  • Sekoita suklaasula ja suklaamuruset vaniljatuorejuustovaahtoon ja sekoita vielä huolella liivateseoskin joukkoon.
  • Kaada täyte keksiseoksen päälle (kakun pinta saa jäädä kunnolla epätasaiseksi) ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin, mielummin yön yli. 
  • Koristele mieleiseksi ja viimeistele suklaaraidoituksella. 

2 kommenttia:

  1. Nam nam nam ;) Ja tuo koristelu on ihan mielettömän upea!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nams, tuo oli hyvää ja parani vain levätessään jääkaapissa. :P

      Poista