torstai 20. lokakuuta 2016

Helppo pannari


Herkullinen pannukakku (33cm x 23cm)

4 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
½ dl sokeri
1 tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
½ dl pullomargariinia
ripaus suolaa

  • Sekoita kaikki ainekset keskenään aloittaen maidosta, munasta ja sokerita. Seuraavaksi kuivat aineet ja lopuksi margarini. Anna turvota n. 15-30min. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
  • Paista 200-225 asteessa n. 30min.

2 kommenttia:

  1. Pannukakkua ei olekaan tullut tehtyä aikoihin.
    Meiän isäntä oli järkyttynyt kun kerroin, että kotona ja mamman luona tehtiin pannukakkua aina kun oli hapantunutta maitoa! :D Kuulemma sellainen maito pitäisi vaan heittää pois eikä enää valmistaa siitä mitään syötävää ruokaa... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei maito koskaan kerkiä happanemaan, kun hörpin sitä puolisen litraa joka päivä. :,D Kyllähän hapantunutta maitoa leivonnassa käytetään. Bakteerit aiheuttavat happamoitumisen, jotka kyllä pitäisi uunin lämmössä kupsahtaa. En kyllä välttämättä itse hapantunutta maitoa silti käyttäisi. :P En kyllä heitä maitoa pois, jos on päiväys mennyt, mutta tuoksuu vielä hyvältä, eikä ole klimppistä. :D

      Poista