lauantai 15. lokakuuta 2016

Kesäkurpitsa-fetapiirakka


Kesäkurpita-fetapiirakka

Pohja
100 g pehmeää voita
1 dl juustoraastetta
½ dl perunajauhoja
2 dl sämpyläjauhoja (vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
½ dl kylmää vettä

Täyte
kesäkurpitsaa
paprikaa
chiliä
sipulia
suolaa, currya paprikajauhetta, valkosipulijauhetta mustapippuria, rakuunaa.
1 kananmuna
1prk kuohukermaa
fetajuustoa

  • Nypi pohjan kaikki ainekset keskenään, mutta lisää vesi aivan loppuvaiheessa. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  • Kuori ja pilko sipuli. Pilko paprika ja cihili. Laita pannulle kuullottumaan öljytilkassa. (Kuori) kesäkurpitsa ja paloittele pienemmäksi ja laita pannulle muiden kasvisten joukkoon. Mausta suolalla, currylla, paprikajauheella, valkosipulijauheella, mustapippurilla, ja rakuunalla. Kaada täyte pohjan päälle. Murustele pinnalle fetaa.
  • Sekoita kuohukerma ja kananmuna keskenään ja kaada piirakan päälle. 
  • Paista 200 asteessa n. 40min


2 kommenttia:

  1. Onpas hyvän näköistä piirakkaa, maistuis palanen kyllä iltapalaksi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäkurpitsa sopii kyllä erityisen hyvin suolaiseen piirakkaan. Maku vain parani, kun piirakka sai hetken levähtää. :)

      Poista