sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Porkkanapiirakka


Porkkanapiirakka on yksi suosikki leivonnaisistani ja sitä tuleekin tehtyä melko usein. Se on vielä parempaa, jos malttaisi antaa piirakan nukkua ja maustua yön yli. Ohjeella tulee 33 x 23cm piirakka. 

Porkkanapiirakka

Pohja
100 g voita
4 kananmunaa
2,5 dl sokeria
300 g porkkanaraastetta (n. 4 porkkanaa)
4 dl jauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
kardemummaa, kanelia

Kuorrutus:
100g pehmeää voita
200g sulatejuustoa
n. 400g tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
pinnalle pähkinärouhetta tai mantelirouhetta

  • Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata voi. 
  • Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon porkkanaraaste ja voisula. 
  • Sekoita kuivat aineet ja mausteet keskenään ja sekoita taikinan joukkoon.
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan/pellille.
  • Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.

  • Sekoita kuorrutuksen aineet sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle pähkinä/mantelirouhetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti