Porkkanapiirakka on yksi suosikki leivonnaisistani ja sitä tuleekin tehtyä melko usein. Se on vielä parempaa, jos malttaisi antaa piirakan nukkua ja maustua yön yli. Ohjeella tulee 33 x 23cm piirakka.
Porkkanapiirakka
Pohja
100 g voita
4 kananmunaa
2,5 dl sokeria
300 g porkkanaraastetta (n. 4 porkkanaa)
4 dl jauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
kardemummaa, kanelia
Kuorrutus:
100g pehmeää voita200g sulatejuustoa
n. 400g tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
pinnalle pähkinärouhetta tai mantelirouhetta
- Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata voi.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon porkkanaraaste ja voisula.
- Sekoita kuivat aineet ja mausteet keskenään ja sekoita taikinan joukkoon.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan/pellille.
- Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.
- Sekoita kuorrutuksen aineet sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle pähkinä/mantelirouhetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti