Tällä ohjeella valmistetusta bataattilaatikosta on tullut joulupöydän suosikkilaatikkoni.
Eikä ole vaikea valmistaa! Niin hyvää! <3
1 kg bataattia
2 dl ruokakermaa tai punaista maitoa
1 dl korppujauhoja
1/2 dl siirappia
1 kpl muna
2 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1/4 tl muskottipähkinää
1/4 tl inkivääriä
Pinnalle:
2 rkl korppujauhoja
2 rkl voita
- Kuori ja lohko bataatit ja keitä ne suolalla maustetussa niukassa vedessä. Anna korppujauhojen turvota sillä aikaa kermassa.
- Valuta bataateista vesi pois ja survo ne. Sekoita sähkövatkaimella joukkoon öljy ja muna.
- Sekoita siirappi ja mausteet kerma-korppujauhoseokseen ja sekoita seos bataattien joukkoon. Tarkista suola.
- Kumoa seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pintaan korppujauhoja ja painele kuvioita lusikalla. Vuole pinnalle vielä voinokareita.
- Kypsennä bataattilaatikkoa 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti