Sämpylöiden alkuperäinen ohje on Kinuskikissalta. Ihanan meheviä ja maistuvia sämpylöitä! <3
Kaura-porkkanasämpylät (n. 8kpl)
Taikina:
1 ½ dl porkkanaraastetta (1 iso porkkana)
2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 rkl tummaa siirappia
1 tl merisuolaa
¾ dl rypsiöljyä
1 ½ dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
n. 4 dl sämpyläjauhoja
Voiteluun:
1 muna
Pinnalle:
kaurahiutaleita
Voiteluun:
1 muna
Pinnalle:
kaurahiutaleita
- Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna ja liota joukkoon hiiva. Lisää siirappi, merisuola, öljy, porkkanaraaste ja kaurahiutaleet.
- Sekoita joukkoon jauhoja desilitra kerrallaan aluksi kauhalla tai puuhaarukalla sekoittaen, lopuksi kädellä vaivaten. Anna taikinan kohota vähintään 30 minuuttia.
- Leivo taikinasta pitkä tanko. Jaa tanko samankokoisiin paloihin ja pyörittele paloista sämpylöitä.
- Laita sämpylät pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinalla peitettynä 20 minuuttia.
- Voitele munalla ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita.
- Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti