Tämän joulun uuttuutena valmistimme joulupöytään porokokakun.
Kakku sopisi kyllä loistavasti muihinkin juhliin tarjottavaksi!
Koristeeksi kakkuun ajattelin laittaa katajan oksan, mutta sellaista en kerinnytkään hakea tähän kattaukseen. :)
Kylmäsavuporo-hyytelökakku
pohja
n. 100g tummia hapankorppuja
(muutama digestive-keksi)
1 dl voisulaa
täyte
1 prk (2dl) kermaviiliä
1 prk vispikermaa
1 prk ruohosipulituorejuustoa
kurkkua
pieni punasipuli
1 - 2 pss (150 - 300 g) kylmäsavustettua pororouhetta
mustapippuria
persillijaa
3 liivatetta
sitruunamehua
kiille
2 dl karpalomehua
3 liivatetta
jäisiä karpaloita
- Murskaa hapankorput hienoksi monitoimikoneella ja sekoita keskenään voisulan kanssa. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.
- Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja kermaviili. Paloittele tuorekurkku ja punasipuli pieniksi kuutoiksi ja sekoita ne pororouheen, persilijan ja mustapippurin kanssa keskenään. Yhdistä pororouheseos ja kermaseos keskenään.
- Kiehauta noin ruokalusikallinen sitruunamehua ja liuota siihen liivatteet; anna hetki jäähtyä ja sekoita liivateneste täytteeseen.
- Kaada täyte hapankorppupohjan päälle ja anna jähmettyä vähintään muutaman tunnin.
- Liota liivatelehtiä paketin ohjeen mukaan. Kiehauta pieni tilkka karpalomehua ja liuota siihen liivatelehdet. Sekoita liivateliemi lopun mehun joukkoon ja kaada varovasti kakun pinnalle. Pudottele pinnalle karpaloita. Anna kakun hyytyä mielellään seuraavaan päivään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti